0561 - 614 262Paulus Potterstraat 13, 8471 VM Wolvegadirectie.heidepolle@comprix.nl

Hoe zal het gaan en wat gebeurt er allemaal in groep 1 ? We hopen dat u samen met uw kind een fijne tijd mag hebben op OBS “Heidepolle.”

Even een paar aandachtspunten op een rijtje:

• Wennen: Een maand voordat uw kind 4 jaar wordt neemt juf Jeannette Baas contact met u op. Zij maakt met u een afspraak voor een intake gesprek. In het intake gesprek praten we over uw kind, de ontwikkeling van uw kind en wat u denkt dat uw kind nodig heeft in het onderwijs. Ook worden er afspraken gemaakt om een paar keer te komen meedraaien in de groep. Uw kind kan op die manier al een beetje wennen aan de groep en het onderwijs.

• Schooltijden: Vanaf 8.15 uur kunt u uw kind komen brengen. Om 8.30 uur beginnen de lessen. Ouders hebben dan afscheid genomen van hun kind. Om 14.00 uur gaat de school uit. De kinderen worden door de leerkracht naar buiten gebracht. Op vrijdag gaat de school om 12.00 uur uit en zijn de kinderen van groep 1 en 2 ’s middags vrij.

• Fruit en drinken: De kinderen nemen op de ochtend fruit en drinken mee. Bij binnenkomst zetten de kinderen het drinken op het aanrecht en leggen hun tas en fruit in de daarvoor bestemde mand.

• Lunch: De kinderen nemen daarnaast een lunchpakket en drinken mee voor bij de lunch. Bij binnenkomst zetten de kinderen ook dit drinken op het aanrecht en leggen hun tas in de daarvoor bestemde mand.

• Gymschoenen: Het is de bedoeling dat de kinderen zelf gymschoenen meenemen naar school. Gymschoenen blijven op school zodat de mogelijkheid er is om ze iedere dag te gebruiken.

• Jarig: Als een kind jarig is, mag hij of zij zijn klasgenootjes en in de pauze de meesters en juffen trakteren. Een gezonde traktatie wordt zeer gewaardeerd. Uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes liever niet uitdelen in de klas. Het is sneu voor de kinderen die niet uitgenodigd worden.

• Luizencontrole: Regelmatig worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Mochten er luizen of neten bij uw kind gevonden worden dan krijgt u daar altijd even een berichtje van.

• Vragen? Zijn er nog zaken onduidelijk? Neemt u dan gerust even contact met ons op!
tel. 0561-614262